- Az ételmaradék felhasználásával legyünk óvatosak, mert nem mindegyik hasznosítható. Ne fogyasszunk másnap gombás ételt, nem alkalmas fogyasztásra olyan főtt tészta sem, amelyiket már mákkal, túróval megszórtan tettünk el. Tejfölös ételt még hűtőbe se tegyünk el másnapra.
- Vegyük figyelembe, hogy a maradék csak akkor használható, ha megfelelő körülmények között tároltuk. A jól tárolt és ügyesen feldolgozott maradék az új ételben nem ismerhető fel.
- Húsételeket (pörköltet és pecsenyeféléket) soha ne tegyük el saját levükben. Szedjük ki a húst a mártásból, rakjuk át másik edénybe. Ízletes gulyásleves állíthatunk elő belőle. Ledarálva felhasználhatjuk palacsintába, pizzára, szendvicsre kenhetjük. Jó rakott káposztának is.
- A megmaradt sült hús másnap hidegen tökéletes étel. Két kenyér közé téve a legjobb szendvics. De tálalhatjuk franciasalátával, hideg rizzsel, zöldségfélékkel. Feldolgozhatjuk hússalátának is.
- A főzelékből finom levest készíthetünk másnapra. A felmelegítést és forralást az étel állandó keverése mellett mindig gyorsan végezzük, különben leég. Egyébként a lassú melegítés az ételnek nem használ, még a helyesen tárolt étel is megposhadhat.
- Ha több napra főzünk húslevest, ne az egész levesbe tegyünk zöldséget, csak abba, amit elfogyasztunk, mert a zöldség és a hagyma gyorsítja a leves romlását. (1995)