- A faszenet a háztartásban leginkább tüzelőanyagként használjuk. Ha jó, láng és füst nélkül ég, s nagy meleget ad. Különösen a hússütéshez kiváló. A roston vagy a nyárson sütött húsoknak rendkívüli ízt kölcsönöz, mivel sütés közben nem engedi kioldódni a húsnedveket.
- Legjobb folyadékfelszívó anyag, segítségével könnyen megszabadulhatunk a nyirkosságtól, penésztől és a dohszagtól. Ha a rendszeres szellőztetés ellenére a szobában nedves, dohos a levegő, helyezzünk el pár szem faszenet a szoba különböző helyein, a nyirkosság biztosan csökkenni fog. A faszenet cseréljük!
- Megvédhetjük könyveinket is a nyirkosságtól, ha közéjük faszéndarabkákat teszünk.
- Ha a hűtőszekrényben kellemetlen szagot észlelünk, és nehezen tudunk megszabadulni tőle, helyezzünk egy kevés faszenet a jégkockatartóba, és hagyjuk a hűtőben három-négy napig. A szag eltűnik.
- Ha a levágott virág vizébe faszenet teszünk, lassítja a hervadást, és megakadályozza a szárak rothadását.
- A kertben drótférgek ellen is használhatjuk. Ha beássuk a fertőzött talajba, a férgek csakhamar elpusztulnak.
- Páratlanul jó tisztító anyag, és jól használható szervezetünk gyógyításában. Semmiféle káros hatása nincs. Alkalmazható otthon gyomorbántalmak, haspuffadás, hasmenés esetén. Nagyszerű ellenszere a gyulladásoknak is. Eredményesen kezelhetjük a fertőzött bőrfelületeket, gyulladt visszereket és az ekcémát.
- Semlegesíti a kígyómarás és rovarok (méh, darázs, lódarázs, pók) csípéseit. A gyógyulás nagyon gyors.
- A kiváló méreglekötő és méregtelenítő szer is. Megköti a permetszerek, gyomirtók mérgeit.
- Tárolni csak száraz helyen lehet. Könnyen porlik, ezért ne törjük, ne zúzzuk, ne préseljük be sehová.(1989)