- Ha a süteményt sütőporral készítjük, a sütőport mindig keverjük össze aliszttel. Ha pedig nincs otthon sütőporunk, tegyünk a tésztába 5 kanál rumot vagy konyakot. Az alkohol legalább annyira felhúzza a tésztát, mint a sütőpor.
- Ha a sütemény összeállításánál fele-fele arányban használunk sütőport és szódabikarbónát, egyenletes lesz a tésztánk.
- Mindig friss sütőporral süssünk, különben könnyen elronthatjuk az egész tésztát. Ha bizonytalanok vagyunk a sütőpor frissességét illetően, próbáljuk ki: egy csipetnyit szórjunk egy pohár hideg vízbe. Ha pezseg, használhatjuk.
- Sütőporral tisztíthatunk is. Ha a termoszba beleöntünk forró vizet és beleteszünk egy csomag sütőport, hagyjuk állni három órát, és a termosz teljesen tiszta lesz. Ha pedig a zsíros abroszra vagy ruhára vastagon sütőport szórunk, és rajta hagyjuk egy éjszakán át, majd kimossuk, a zsírfolt eltűnik.
- A sütőport mindig száraz helyre tegyük, a levegőtől jól zárjuk el! (1995)