Röviden:
Ha a hurka vékony, sütés előtt mártsuk forró vízbe, majd lassan, fokozatosan melegítve süssük. A vastag hurkát viszont előbb kenjük be hideg zsírral, és úgy tegyük be a nem forró sütőbe. Később nagyobb tűzön süssük tovább, közben saját zsírjával locsoljuk. Így nem repedezik meg. Sütés közben szurkálni nem szabad, és csak óvatosan forgassuk, mert különben a bél könnyen elpattan, a töltelék szétfolyik.
- Ha a hurka vékony, sütés előtt mártsuk forró vízbe, majd lassan, fokozatosan melegítve süssük. A vastag hurkát viszont előbb kenjük be hideg zsírral, és úgy tegyük be a nem túl forró sütőbe. Ha már felmelegedett, nagyobb tűzön süssük tovább, közben saját zsírjával locsoljuk. Így nem repedezik meg.
- Sütés közben szurkálni nem szabad, és csak óvatosan forgassuk, mert különben a bél könnyen elpattan, a töltelék szétfolyik. Forgatáshoz legjobb, ha falapátot használunk, és csak akkor forgassuk át, ha már szép pirosra sült.
- A megmaradt sült hurkát csak rövid ideig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, gyorsan romlik, hamar megsavanyodik, könnyen okozhat ételmérgezést. Lehetőleg annyit süssünk, amennyit mindjárt elfogyasztunk.
- Fagyasztható! Ízének megváltozása nélkül 3 hónapig eláll.
- A hurka csak forrón ízletes! Ennek megfelelően tálaljuk. (1995)