HTML

 

Házi praktikák

1200 cikk. 14 témakör: autózás, állattartás, barkácsolás, főzés, háztartás, növények, ruházat, kert, szépségápolás, varrás. Forrás: "Háztartási lexikon", "Házi praktikák". Készült: 1985-2010 között. Figyelem! A blog nem minden cikket tartalmaz. A könyvben 1500 címszó található. Megvásárolható a kiadóban (2500,-).

Címkék

ablakdszítés (1) ablakgittelés (1) ablakjavítás (1) ablakkeret-akvarell (1) ablakszigetelés (1) ablaküveg (1) áepagyöngy (1) alabástrom-aranytárgyak (1) angoloshús (1) aranygaluska (1) arcápolás-baltanyél (1) babbleves (1) babfőzelék (1) babgulyás (1) bakonyi (1) bambuszbútor-boróka (1) birkapörkölt (1) bográcsgulyás (1) borfolt (1) borjúhús (1) bőrkabát (1) boróka (1) bőrönd (1) borospalack (1) borostyánkő-cipőápolás (1) bútor (1) cipőfűző-csótány (1) cseresznyefolt (1) csuklás-ékszer (1) edény (1) elefántcsont-filckalap (1) élősövény (1) esővíz (1) ételmaradék (1) ételsürítés (1) faszén (1) fehérítés (2) fehérnemű (1) fejfájás (1) fejtetű (1) fékellenőrzés (1) fémtárgyak (1) filckalap (1) filctoll-gyékény (1) fokhagyma (1) fokhagymagyogy (1) gardenia+ (1) gesztenyepüré (1) gladiólusz (1) gombaleves (1) gombóc (1) görény (1) gyémánt-hűtőszekrény (1) gyűjtés (1) hagymaleves (1) hagymametélés (1) hagymapiritás (1) hagymaszag (1) hamisgulyás (1) hangya (1) harangvirág (1) harisnya (1) házipatika (1) hernyoselyem (1) herpesz (1) hibiszkusz (1) hipermangán (1) hirtelensült (1) hólánc (1) horganykád (1) hortobágyipal (1) hóvirág (1) hurka (1) húsdarálás (1) húsléfolt (1) húsleves (1) húspárolás (1) hústüzdelés (1) húsvágó deszka (1) hüvelyesek-kömény (1) ibolyakert (1) igazgyöngy (1) illemtan (1) inhalálás (1) intimhigénia (1) italfogyasztás (1) italkínálás (1) ízesítés (1) izzadságszag (1) jacint (1) jázmin (1) jegesút (1) jeges szélvédő (1) joghurt (1) jólápoltság (1) jukka (1) kakukkfű (1) kálla (1) kapor (1) karfiolleves (1) kávé (1) kávézacc (1) kefe (1) keményvíz (1) kenciapálma (1) kerékcsere (1) kert (1) kézfogás (1) kézi (1) klívia (1) könyv (1) könyvek-moly (1) korallékszer (1) korallvirág (1) korall ékszer (1) körömápolás (1) körömbenövés (1) körömvirág (1) körözött (1) köszönés (1) kötöttáru (1) kovácsoltvas (1) króm (1) kukoricalevél (1) kukoricamálé (1) kullancs (1) lábápolás (1) lábizzadás (1) lakkcipő (2) lándzsarózsa (1) lefolyó (1) légtisztítás+ (1) légy (1) légypiszok (1) lemosó-permetezés (1) lestyán (1) levegőnyomás (1) levelezés (1) levéltetű (1) levendula (1) liliom+ (1) linóleum (1) lószőr (1) macskaalom (1) madártej (1) majonéz (1) mályvarózsa (1) mángold (1) margaréta (1) margitvirág (1) marhahús (1) mártás (1) márvány (1) matrica (1) medvehagyma (1) mesevirág (1) meszesglett (1) mészhidrát (1) mészkénlé (1) migrén (1) mirtusz (1) mitesszer (1) molylepke (1) mosás (1) mosás-öntöttvas (1) mosószer (1) műanyagcső (1) muffin (1) mulcs (1) műselyem (1) muskátli (1) mustár (1) műszempilla (1) nádbútor (1) nagytakarítás (1) narancs (1) narcisz (1) nebáncsvirág (1) neoregelia (1) nikotinfolt (1) nyakkendő (1) nyárs (1) nyest (1) nyíllevél (1) okra (1) öntözés (1) pacaltpörkölt (1) pácolás-rozsdáscsavar (1) palack (1) palacsinta (1) palánta (1) palántázás (1) pamut (1) papagáj (1) papagájvirág (1) paplan (1) papucsvirág (1) paradicsom (1) parafapadló (1) paraj (1) parfüm (1) parketta (1) parlagfű (1) párna (1) paróka (1) párolás (1) paszternák (1) patisszon (1) patkányirtás (1) pattanás (1) penészfolt (1) permetezés (1) perzsaszőnyeg (1) petróleum (1) petróleumfolt (1) petróleumlámpa (1) petúnia (1) pezsgő (1) pillanatragasztó (1) pillangóvirág (1) pipa (1) pirospaprika (1) platina (1) pletyka (1) plüss (1) poloska (1) pompás kutyatej (1) porcelán (1) porcukor (1) poréhagyma (1) porfolt (1) porszívózás (1) portörlés (1) puder (1) puding (1) pünkösdi rózsa (1) PVC-padló (1) ragasztás (1) rágógumi (1) ragtapasz (1) rákétel (1) rakott szoknya (1) rákvirág (1) rándulás (1) rántás (1) rántottsajt (1) rebarbara (1) rétnetszet (1) rizsfőzés (1) rovarcsípés (1) rozmaring (1) rózsa (1) rózsameténg (1) rozsdafolt (1) ruha (1) ruhanemű (1) ruhaszárítás (1) ruhaszárítás-szöghúzás (1) rühesség (1) sáfrány (2) sajt (1) saláta (1) sárfolt (1) sárgaréz (1) sarok (1) savanyútojás (1) savanyútüdő (1) savanyú mandarin (1) sávos drcéna (1) sebellátás (1) sebkezelés (1) selyem (1) selyemcipő (1) selyemtölgy (1) smink (1) (1) somlói galuska (1) sóska (1) sóskaleves (1) sövéní (1) sózás (1) spárga (1) spárgaleves (1) spenót (1) stoppolás (1) sün (1) súrolás (1) sütő (1) sütőpor (1) sütőtök (1) szagtalanítás (1) szájápolás (1) szájszag (1) szájvirág (2) szalicil (1) szálka (1) szalmakalap (1) szanszeviéria (1) szappan (1) száraz levegő (1) szárítókötél (1) szarvasbőr (1) szatén (1) szederfolt (1) szegfűszeg (1) székletfolt (1) szellőztetés (2) szemápolás (1) szemölcs (1) szemöldök (1) szerecsendió (1) szerelemvirág (1) szigetelés (1) szivacs (1) szobafenyő (1) szobanövény (1) szódás szifon (1) szögelés (1) szöghúzás (1) szőnyeg (1) szőnyeg-vágottvirág (1) szoptatás (1) szőrtelenítés (1) sztrapacska (1) tápoldat (1) tarack (1) tarhonyáscsülök (1) tarkalevél (1) tárkony (1) tátika (1) teafolt (1) teakészítés (1) teflonedény (1) tejföl (1) tejfolt (1) tejforralás (1) teknő (1) tengeri malac (1) térd (1) teregetés (1) terhesség (1) termosz (1) terpentin (1) testszag (1) tésztafőzés (1) textilanyag (1) textiltapéta (1) tisztítás (1) tisztítószer (2) tojás (1) tojásellenőrzés (1) tojásfőzés (1) tök (1) toklász (1) tollpaplan (1) töltött karalábé (1) torma (1) torokfájás (1) török kávé (1) törpepálma (1) tubarózsa (1) tulipán (1) túrógombóc (1) túróscsusza (1) tűzállóedény (1) tűzhely (1) tűzrakás (1) tyúkhúr (1) tyúkleves (1) tyúkszem (1) uborka (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) ültetési rend (1) üvegdugó (1) üvegedény (1) üvegezés (1) üvegragasztás (1) üvegúrás (1) vadhús (1) vágódeszka (1) vágott virág (1) vaj (1) vaj-zsírszalonna (1) vajfolt (1) vakond (1) vanília (1) varrás (1) vasalás (1) vasedény (1) vastárgyak (1) vászon (1) váza (1) velős csont (1) velúrbőr (1) vendéglátás (1) vénuszfodorka (1) vérfolt (1) vérnyomás (1) veszettség (1) vetőmag (1) viaszfolt (1) viaszvirág (1) villanytűzhely (1) virág (1) virágcserép alátét (1) virágföld (1) virághagyma (1) virágpor (1) virsli (1) visszapillantó (1) viszketés (1) vitorlavirág (1) vízcsap (1) vizeletfolt (1) vízfolt (1) vízipálma (1) vízkő (1) vontatás (1) vörösborfolt (2) vöröshagyma (1) vriesea (1) zeller (1) zellerkrém (1) zöldbab (1) zöldbab2 (1) zöldborsó (1) zöldborsófőzelék (1) zöldség (1) zöldség(2) (1) zöldségfélék (1) zöld dió folt (1) zsálya (1) zsázsa (1) zselatin (1) zsemlegombóc (1) zsírfolt (1) Címkefelhő

Külső feed

Houston we have a problem

HTML doboz

Háztartási tippek 16

2018.04.25. 09:34 Házipraktikák

Szőnyeg (tisztítása)

A szőnyegünket naponta seperjük le kézi szőnyegseprővel. Porszívóval csak hetente egyszer tisztítsuk. Időnként száraz habbal is keféljük át, visszakapja eredeti színét. Szép lesz akkor is, ha száraz sóval meghintjük, majd átkeféljük. Élénk lesz a színe a savanyú káposzta levétől is.

Szőrme (tisztítása)

 Otthon szárazon tisztítsuk. Rázzuk ki, és óvatosan poroljuk, majd puha kefével keféljük ki. Végül benzinbe mártott puha ruhával szálirányban simítsuk végig. Jól tisztít a korpa is. Edényben melegítsük fel, majd jól dörzsöljük bele a szőrmébe. Ha kihűlt, alaposan keféljük ki puha kefével. Ha nagyon piszkos, vigyük tisztítóba.

Sztearin folt

A stearin foltot mindenfajta textilanyagból tömény alkohollal bedörzsölve távolítjuk el. A régebbi, makacsabb pecsétet először áztassuk be néhány percre alkoholba, majd forró alkoholban kefélgetve tisztítsuk ki.

 Szúnyog

A szúnyogok szaporodását megakadályozhatjuk, ha a ház körül elhelyezett víztárolókat, hordókat letakarjuk, és időnként kiürítjük. A legbiztosabb, ha a lakás minden ablakára szúnyoghálót szerelünk. Hatásos védekezés a porrá tört vagy őrölt szegfűszeg. Tegyük gézzsákokba, és zárt helyiségben több helyre is helyezzük el.

Szűk cipő

 Ha cipőnk csak kissé szorít, húzzuk egy számmal nagyobb sámfára, és hagyjuk rajta több napig. A cipő kényelmessé válik. Kicsit tágul a szűk cipő akkor is, ha a belsejét denaturált szesszel bedörzsöljük, és sámfára húzzuk. Két nap múlva már felvehetjük, nem fog szorítani.

 T, TY

Tárkony

Az ételek ízesítésére friss, zöld állapotban vagy megszárítva használhatjuk. A friss finomabb ízű, mint a szárított. Főzhetjük is, illata és íze ilyenkor érvényesül a legjobban. A kesernyésen csípős fűszer étvágygerjesztő hatású. Az adagolásával legyünk nagyon óvatosak, mert erős aromája elveszi az étel eredeti ízét. A sült különösen jó ízű, ha megszórjuk vele.

Teafolt

A textilanyagokból a foltot friss állapotban távolítsuk el. Elegendő a meleg szappanos víz. De jó a citromlé is. A színes anyagon lévő foltot 10 %-os meleg bóraxoldattal áztassuk át. Néhány perc után öblítsük ki. A folt eltűnik.

Teakészítés

A teát lehetőleg porcelán kannában készítsük, a vizet pedig mindig egy másik edényben forraljuk. A forrázat előállításánál mellőzzük a fémedényeket, mert a fém tönkreteszi a tea ízét. A teás edények más célra nem használhatók! A forrázat mindig friss vízből és friss teából készüljön.

Teflonedény

Használatbavétele előtt mosószeres meleg vízzel mossuk le, majd szárazra törlés után egy kávéskanálnyi étolajjal kenjük be a bevonatot. Ezt követően egy percig melegítsük az edényt. A főzést és sütést villany- vagy gáztűzhelyen, közép fokozaton, fa vagy széntüzelésnél kisebb tűzön végezzük.

Tejfolt

Ruhából a tejfoltot meleg vízzel kimoshatjuk, ha kevés glicerint is adunk a vízhez, de szappanos vízzel is eltüntethető.  Ha a pecsét már régi, töményebb glicerinnel próbálkozzunk.  Melegítsük fel 35 fokra, itassuk át vele a foltot, 10 percig hagyjuk rajta, és mossuk le. Ezután az anyagot öblítsük ki langyos vízben.

Tejforralás

Tejforraláshoz külön edényt használjunk. Előtte hideg vízzel alaposan öblítsük ki, ne töröljük el, hanem mindjárt öntsük bele a tejet. A forralás lassan történjen! Fedővel ne takarjuk be. Hogy ne fusson ki a tej, a forrás kezdetekor a lábast húzzuk félre a tűzről. Megelőzhetjük a bajt, ha bevajazzuk az edény karimáját.  

Teknő (kezelése)

A fateknőt sohase tartsuk túlságosan száraz vagy nagyon nedves helyen. A száraz helyen széjjelszárad, nedvesen penészedik. A legjobb a közepesen száraz, gombamentes pince. Ha sokáig nem használtuk, először mindig töltsük tele vízzel, hogy beduzzadjon. Sokáig ne áztassuk, mert szétkorhad.

Teregetés

Csak jól kicsavart ruhát teregessünk ki. A ruharabokat egyenként rázzuk ki, és úgy tegyük a szárítóra, hogy minden darabnak külön helye legyen. A kisebb ruhaanyagot (zsebkendőket, harisnyákat, zoknikat) felteríthetjük a nagyobb darabok tetejére.

Termosz

Használat után azonnal mossuk ki szódabikarbónás vízzel, majd öblítsük át. Ha nem tudjuk mindjárt kimosni, legalább többször öblítsük ki, majd később mosogassuk el. Éjjelre öntsünk bele hideg vizet. Ne tároljuk bedugaszolva, így nem dohosodik meg. Dugóját sós vízben szagtalaníthatjuk.

Terpentin

Terpentinnel festékeket és lakkokat hígíthatunk, festékes ecseteket, eszközöket moshatunk tisztára. Segítségével eltávolíthatjuk a friss és száraz festéknyomokat. Kiváló tisztítószer, zsírtalanításra is alkalmazhatjuk, jól oldja a zsírokat, olajokat. Segítségével a ruháról könnyen eltüntethetjük a gyanta- és kátrányfoltokat.

Testápolás

Csak akkor működik egészségesen a bőrünk, ha rendszeresen tisztítjuk, ápoljuk. Ilyenkor szabaddá válnak a pórusok, és zavartalan lesz a bőr légzése. A testápolás alapja a mosakodás, a fürdés és a zuhanyozás. Legjobb, ha este tisztálkodunk. De a reggelenkénti mosakodás is jót tesz a bőrünknek. Arcunkat reggel és este tisztítsuk. A fürdés és a zuhanyozás is egészséges.

Testszag (kezelése)

A testszagot illatszerekkel teljesen elnyomni nem lehet. Ha az egyes bőrtájékon (hónalj, kéz, láb) jelentkezik, helyi kezeléssel befolyásolhatjuk. A kezelések hatása azonban csak időleges, mert a mirigyek kiválasztódása természetes, létfontosságú folyamat, tehát nem szüntethető meg. Alapfeltétel a mindennapos tisztálkodás.

Tészta (főzése)

Főzéskor mindig csak annyi vizet tegyünk fel, hogy a tésztát beletéve ne fusson ki. A vizet enyhén sózzuk meg, és öntsünk bele fél kanál olajat is. Az olaj megakadályozza a tészta összeragadását. Amikor a víz forr, lassan engedjük bele a tésztát, majd óvatosan kavarjuk meg, nehogy a fazék aljára ragadjon. A frissen gyúrt tésztánál elég, ha egy-kettőt forr, ha száraz, akkor tovább kell főzni.

Tintafolt

A ruhán található foltot először vízzel nedvesítsük meg, majd csepegtessünk rá citromlevet vagy citromsavat, miközben tiszta ronggyal finoman dörzsöljük. Ezután a folt helyét meleg vízben mossuk ki. Némelyik tinta tejjel is eltávolítható, ha nyers tejben beáztatjuk. Ha az anyag átázott, meleg vízzel mossuk ki.

Tisztítószerek

Mindig a feladatnak megfelelő tisztítószert válasszunk és alkalmazzunk. Vegyük figyelembe, hogy a háztartásban mindenféle szennyeződés eltávolítására alkalmas, univerzális tisztítószer nem létezik. Igyekezzünk minél enyhébb hatóanyagú, semleges kémhatású tisztítószert használni. Kerüljük az erősen mérgező hatású szereket!

 Tojás (ellenőrzése)

A tojás frissessége viszonylag könnyen megállapítható. Már a héjáról lehet következtetni, hogy friss vagy nem. Ha friss, a héja durva felületű és meszes. A kevésbé friss tojásé sima és fényes. A tojást úgy is ellen őrizhetjük, hogy enyhén sós, hideg vízbe tesszük. Ha friss, leül az edény aljára, a kevésbé friss a felszínen marad.

Tojásfolt

A ruháról legjobb azonnal eltávolítani. Ha friss, hideg, illetve langyos vízzel is kimosható. Forró és meleg vizet ne használjunk, mert megnehezítik a tisztítást. Régebben keletkezett foltot erősen hígított szalmiákszesszel tűntethető el.

Tollseprű

Jó portörlő, de nem minden esetben célszerű használni, mivel a port nem kellően gyűjti össze, inkább tovább szórja. Leginkább a pókháló leszedésénél lehet hasznos. Előnyös még a faragott bútorok tisztításánál is. A sarkokat, hajlatokat, réseket, díszítéseket legkönnyebben tollseprűvel porolhatjuk le.

 Torma

A frissen reszelt torma igen erős szagú, íze pedig csípős. Nem könnyű reszelni, mert könnyeket fakaszt. Ezért az erős, égető kipárolgásait meleg levegővel csökkentsük. A könnyezés elkerülhetjük, ha reszelés előtt a hűtőszekrényben lehűtjük. A lereszelt torma gyorsan megbarnul. Ha viszont meglocsoljuk ecettel, fehér marad.

Tök (főzése)

Főzeléknek bármilyen korú tök elkészíthető. Ha kemény héjú tökből főzünk, először kevés vízben főzzük elő, majd hagymával ízesített rántással sűrítsük. Zsenge tökből legjobb a főzelék, de ne rántsuk be, hanem habarjuk. A zsenge tök nem fő szét, ha hámozás után rövid időre ecetes vízbe tesszük!

Török kávé

Török kávét csak nagyon finomra darált, jó minőségű, frissen pörkölt kávéból lehet készíteni.  Vizet is csak frisset szabad használni, legjobb a hideg ásványvíz. A kávét kizárólag kávéfőzésre alkalmas edényben főzzük!

 Turbolya

A turbolyát zöld fűszerként használjuk. A petrezselyemhez hasonlít, de jellegzetes íze van. Leveleivel ízesebbé tehetjük a leveseket, salátákat, mártásokat. Kiegészíthetjük vele a zöldségféléket. Levese tavasszal kiváló vitaminforrás.

Tükör

Olyan helyre ne tegyük fel, ahol a napfény közvetlenül ne éri. A magas hőtől gyorsan homályosodik. Közvetlenül a falra ne szereljük, mert a nedvesség károsítja. A hátlapján a sarkokra erősítsünk egy-egy dugódarabkát. Denaturált szesszel tisztítsuk.

Tűzálló edény

A tűzálló edényeket csak kézzel mossuk. A vízhez öntsünk egy kevés mosószert. Meleg vízben öblítsük, de tegyünk bele egy-két evőkanál ecetet is. Az üvegedény szép tiszta lesz.

Tűzhely

A tűzhely állandó tisztítást igényel. Használat után naponta le kell mosnunk. A sütőt azonban csak akkor tisztítsuk, ha sütöttünk Tűzhely lapjáról sóval tüntethetjük el a zsírfoltokat.

Tűzrakás

A szabadtéri tűz helyét úgy jelöljük ki, hogy a lángot a széltől megóvjuk és a tűz körül fekvő terület ne legyen kitéve tűzveszélynek. A szélvédőt kőből, gyeptéglából, földből alakítsuk ki. A tűzrakás helyéről legalább 1,5 m-es körzetben minden gyúlékony anyagot (falevelet, gallyat) távolítsunk el. A száraz füvet tépjük ki.

Tyúkleves

A tyúkból legjobb levest főzni.  Más ételt csak megfelelő előkészítés után készíthetünk belőle. Mindig hideg vízben kezdjük főzni, és lassan forraljuk fel. Így az ízek jobban kioldódnak. A leveshez a zöldséget csak egy órai főzés után adjuk hozzá. A keletkezett habot ne szedjük le, mert elveszik az értékes fehérje. Hagyjuk leülepedni, nem lesz zavaros tőle a leves!

 U, Ü

Uborka

A friss, kis uborkát soha ne hámozzuk, csak mossuk le a csap alatt. Így nem vesznek kárba a héjában lévő ízek és vitaminok. Az uborkasaláta készítésénél fontos, hogy fogyasztás előtt 2 órával korábban készítsük el, és jól lehűtve tálaljuk. Ha hámozzuk, a hegyétől a töve felé haladjunk, mert a keserű anyagok elsősorban a tövében találhatók. A keserű részt távolítsuk el.

Újburgonya

Az újburgonyát dörzsöléssel, kaparással tisztítsuk. Még akkor se hámozzuk, ha nehezen pucolható. Mielőtt megtisztítanánk, mossuk le róla a földet, a homokot, de tisztítás után is alaposan öblítsük le. Könnyebben lejön a hártyája, ha legalább egy óra hosszat hideg sós vízben áztatjuk.

Újhagyma

Újhagyma a kora tavasszal a legjobb. Ha a hagymafejeket kifejlődésük előtt szedjük fel, különösen finomak, aromájuk kellemes. A megtisztított fejeket külön kistányéron, egészben is az asztalra tehetjük. Készíthetünk belőle salátát, felvághatjuk vékony karikákra, gyengén besózva, borssal meghintve tálaljuk.

 Üvegedény (tisztítása)

Ha azt szeretnénk, hogy az üvegedények tiszták és fényesek legyenek, langyos, szappanos vízben mosogassuk el őket. A vízhez tegyünk egy kevés bóraxot is. Öblítsünk hideg vízben, melyhez néhány kanál ecetet öntöttünk. A leöblített edényeket konyharuhán szárítsuk. A fehér lerakódásokat konyhasóval töröljük le.

Üvegpoharak

Ha egymásba szorulnak, könnyen megrepedhetnek.  Szétválasztásuk azonban egyszerű: a felsőt töltsük meg hideg vízzel, az alsót pedig állítsuk meleg vízbe. Csak szét kell csúsztatnunk őket.

Üvegragasztás

Ragasztás előtt alaposan tisztítsuk meg az üveg ragasztandó felületeit, darabjait, mert a ragasztó csak tökéletesen tiszta, száraz és zsírtalan felületen köt. A zsírtalanításhoz oldószert használjunk. Hogy jól sikerüljön a ragasztás, a darabokat először szárazon illesszük egymáshoz. Mindig a kisebb darabot ragasszunk a nagyobbhoz. Ha több darabot kell összeragasztanunk, akkor csak egyesével törtéjen a ragasztás.

V

Vágódeszka

Vágódeszkánk nem színeződik el és a szagokat kevésbé szívja magába, ha használat előtt hideg vizet engedünk rá. Eltűnik róla a hal és a hagymaszag, ha lemosás után sóval átdörzsöljük, majd leöblítjük. Vágódeszkánk nem színeződik el és a szagokat kevésbé szívja magába, ha használat előtt hideg vizet engedünk rá. Eltűnik róla a hal és a hagymaszag, ha lemosás után sóval átdörzsöljük, majd leöblítjük.

Vágott virág

A lágyszárú virág végét éles késsel ferdén metsszük le, a vastagabb szárat pedig hasítsuk fel. A szár aljáról a vízbe érő leveleket és hajtásokat is távolítsuk el. A vizet naponta cseréljük, ilyenkor a növény szárából is vágjunk le. Ne tegyünk friss virágot a vázába a régebben vágott mellé, mert az új virág hamarabb elfonnyad. 

vagottvirag.JPG

 

komment

Címkék: szőnyeg-vágottvirág

süti beállítások módosítása