- A kertben csak jó öntözési körülmények között érdemes termeszteni. Gyökerei sekélyen helyezkednek el, egy-egy alkalommal ne locsoljuk túl. A reggeli vagy a kora délelőtti órákban öntözzünk. Ugyanakkor a párásítás miatt naponta több alkalommal is szükséges a talaj felületének a nedvesítése.
- Az uborka meglehetősen igényes a talaj iránt. Legalkalmasabbak a humuszban gazdag talajok. A nagy lomb- és terméstömeg kifejlesztéséhez sok tápanyagot kíván. Nem bírja a hideg, nyirkos helyet. 16 és 35 fok közötti hőmérsékleten fejlődik a legjobban. Ha a hőmérséklet 10-12 fokra csökken, a növény növekedése megáll.
- Mivel a fagyra érzékeny, a magot úgy vessük, hogy a fagyosszentek után bújjanak ki a földből. Legjobb a szakaszos vetés, mert így egész nyáron terem. Üvegházba csak korai hajtásra ültessünk uborkát.
- A növényt célszerű felkötözni. A töve mellé szúrjunk botot, és a növekvő hajtásokat folyamatosan kössük a támasztékhoz.
- Ha jó termést szeretnénk, minden eső vagy locsolás után kapáljunk, hogy a föld felülete ne cserepesedjen, a talaj ne száradjon ki. Kapáláskor vigyázzunk, mert könnyen elvághatjuk a felszínhez közeli gyökereket.
- Az uborkát rendszeresen szedjük le, hogy a hozam növekedjen. Szedéskor azonban ne törjük, hanem csak vágjuk.
- A friss, kis uborkát soha ne hámozzuk, csak mossuk le a csap alatt. Kár lenne a héjában lévő ízeket és vitaminokat kidobni. (1995)