Röviden:
Az erős hagymaszagot ecetes, sós vízzel távolíthatjuk el a deszkáról, a fakanálról és a késről. Kezünkről is elillan, ha nedves sóval megmossuk. De az is jó, ha kezünket meleg vízben beáztatjuk, melybe néhány csepp szalmiákszeszt keverünk. Ha hagymaszagú a leheletünk, néhány kávészemet rágjunk össze. A szag eltűnik.
- Az erős hagymaszagot ecetes, sós vízzel távolíthatjuk el a deszkáról, a fakanálról és a késről. A késről akkor is eltűnik a hagymaszag, ha a pengét nyílt lángon néhányszor áthúzzuk. A láng ne érje sokáig a kés pengéjét, mert elveszti az élét.
- Hagymaszagú kezünket mossuk meg langyos vízben, melybe előzőleg néhány csepp szalmiákszeszt is kevertünk. A nedves só is elveszi a hagyma szagát, ha kezünket bedörzsöljük vele, majd meleg vízzel lemossuk. Utána bőrünket feltétlenül krémezzük be!
- A csípős hagymaszagtól hajunkat csak úgy védhetjük meg, ha fejünket kendővel bekötjük, vagy zuhanysapkát húzunk rá.
- Csökken a konyhában a hagymaszag, ha tisztításakor, vágásakor ablakot nyitunk.
- A kellemetlen szájszagot szegfűszeg, kávészemek összerágásával, vagy néhány szem dió és mandula elfogyasztásával szüntethetjük meg. Segít még az ánizsos vagy gyömbéres cukorka elszopogatása is. (1995)